Har du en bra affärsidé?

Om du redan har en affärsidé så kan denna artikel hjälpa dig att utveckla affärsidén. Skulle det vara så att du inte har en bra affärsidé ännu så är inte det hela världen då det finns massor av källor till bra affärsidéer.

Tänk på att en bra affärsidé inte alls måste vara helt unik. Tvärtom kan det finnas en anledning till att du inte hittar den tjänst eller vara som är din affärsidé. Idén kan redan vara testad med misslyckat resultat. Dock skall inte detta avskräcka dig om du nu har en unik affärsidé. Naturligtvis skall du undersöka denna idé närmare och göra en marknadsundersökning. Dock skall du vara lite mer försiktig och noggrann i din marknadsundersökning om din affärsidé är helt unik.

Fördelen med en affärsidé som bygger på att förbättra en befintlig tjänst eller vara är att du redan vet att idén fungerar. Tjänsten eller varan säljs redan och följdaktligen finns det en efterfrågan. Att förbättra ett befintligt koncept är därför det säkraste sättet att lyckas. Det underlättar även din marknadsundersökning då du kan underbygga din affärsplan med reella fakta istället för egna subjektiva uppskattningar.

Internet är en ren guldgruva av information för den blivande egenföretagaren. På internet hittar du affärsidéer både i Sverige och utomlands. Du hittar enkelt kontaktinformation till blivande leverantörer och kan med enkelhet göra marknadsundersökningar.

När du är i utlandet så bör du som blivande egenföretagare vara extra uppmärksam. Finns det några varor eller tjänster som lämpar sig för Sverige eller hittar du rent av ett behov av en vara eller tjänst som du kan exportera?

Utvecklandet av din affärsidé skall inte bestå av frustrerat tänkande vid köksbordet då du bara absolut måste komma på något. Det skall vara lustfyllt och kreativt. Glöm inte att det är din affärsidé som utgör själva grunden för ditt företag och grunden skall man som bekant inte slarva med.