Hur skriver man ett testamente

Hur skriver man ett testamente?

Hur skriver man ett testamente?

Hur skriver man ett testamente? Det finns många skäl att skriva testamente och de främsta skälen är:

  • Att du/ni vill att andra än de som är arvsberättigade enligt lag skall ärva dig/er.
  • Att din sambo skall ärva dig. Sambor ärver inte varandra enligt lag vilket kan få väldigt tragiska konsekvenser. Det är inte ovanligt att den efterlevande sambon får gå från hus och hem bara för att samborna inte var förutseende nog att skriva testamente dem emellan.
  • Att barnens arv skall bli enskild egendom.
  • Att särkullbarn skall ärva mindre. Om du eller din make har barn sedan tidigare kan ni med fördel skriva ett testamente varigenom ni begränsar särkullbarnens arv till laglotten, som utgör halva arvslotten.

Att skriva testamente själv kan vara både vanskligt och riskabelt eftersom det finns flera formkrav som måste uppfyllas för att testamentet skall vara giltigt. Många tror att skriva testamente själv är som vilket avtal som helst. Men så är alltså inte fallet.

Om ni inte vill anlita en jurist till att upprätta ert testamente så bör ni åtminstone använda er av en juridiskt korrekt mall med garanterat korrekta instruktioner om ni skall skriva testamente själv. På Juridiska Dokument finns prisvärda juridiska dokument av hög kvalité som är garanterat juridiskt korrekta eftersom de upprättade av Thorlund Juristbyrå. Till alla dokumenten medföljer detaljerade instruktioner om exempelvis bevittning och förvaring av testamente.

Det finns olika former av testamenten beroende på din personliga situation:

Om du känner dig väldigt osäker eller befinner dig i en väldigt komplicerad situation bör du absolut överväga att vända dig till Thorlund Juristbyrå och låta dem utfärda ett testamente som är anpassat efter din personliga situation och behov.